Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 567
Comentează add

Județul Bistrița-Năsăud se află de vineri, 18 ianuarie, pe lista județelor în care au fost descoperite focare de pestă porcină, după ce au fost depistați trei porci infectaţi.

Focar de pestă porcină în Bistrița-Năsăud

radio-romania-cluj

 

Autoritățile din Bistrița-Năsăud au stabilit un perimetru de 13 km pătrați de protecție, după ce a fost descoperit pe raza județului un focar de pestă porcină.

Opt localităţi din Bistrița-Năsăud se află în zona de protecție afectată de pesta porcină africană. Este vorba de localitațile Molişet, Şendroaia, Lunca Sătească, Târlişua, Agrieş, Oarzina, Cireaşi și Răcăteş.

Autoritățile anunță că nu este nevoie de sacrificarea porcilor domestici din zonă, însă este necesară izolarea acesteia. În schimb, se vor vâna toți porcii mistreți din zonă afectată și se vor instala filtre de protecție.

De asemenea, s-a declanșat o anchetă epidemiologică și se efectuează dezinfecții. Județul Bistrița-Năsăud se află de vineri, 18 ianuarie, pe lista județelor în care au fost descoperite focare de pestă porcină, după ce au fost depistați trei porci mistreți infectați cu virusul pestei.


Etichete porciBistriţa Năsăudpesta porcinăcarantinăveterinari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live