Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

17 Ianuarie 2020
Vizualizari: 668
Comentează add

Inspectorii DSP Bihor recomandă să se cumpere carnea de pasăre, ouăle și produsele din carne de pasăre doar din magazine autorizate.

Focar de gripă aviară, în Ungaria, în apropiere de Oradea

radio-romania-cluj

 Foto:Arhivă.

Populația din Bihor este avertizată despre pericolul gripei aviare descoperit în localitatea maghiară Letavertes din județul Hajdu – Bihar, situată la 50 km de Oradea.
 
Medicii inspectori de la Direcția de Sănătate Publică Bihor atenționează că s-a confirmat gripa aviară cu virusul H5N8 înalt patogen la păsări domestice în țări din Europa, vecine cu România sau care exportă în România păsări domestice sau produse ale acestora (Ungaria, Polonia, Slovacia) și a apariției unui focar la o fermă de păsări din județul Maramureș.
 
Cel mai apropiat focar de județul Bihor este la o fermă de gâște din Letavertes. De altfel joi, 16 ianuarie, la Prefectura Bihor, membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor la Animale, condus de șefii Direcției Sanitar-Veterinare, precum și reprezentanții DSP Bihor s-au reunit pentru a discuta măsurile de a preveni îmbolnăvirile cu gripă aviară.
 
Inspectorii DSP Bihor au recomandat populației să se spele pe mâini cu apă și săpun, mai ales după contactul cu păsări, iar în lipsa apei și săpunului, ștergerea mâinilor cu alcool sanitar.
 
De asemenea, ei recomandă să se cumpere carnea de pasăre, ouăle și produsele din carne de pasăre doar din magazine autorizate, iar în cazul în care, cei ce dețin păsări în gospodării, descoperă un caz de îmbolnăvire sau moarte la păsări să anunțe imediat medicul veterinar. 
 

Etichete Letavertesgripă aviarăUngariaBihorpăsări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live