Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 320
Comentează add

Zeci de angajați au fost depistați pozitiv la SARS-CoV-2.

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Suceava

mihaela-buculei-suceava

    Spitalul Județean Suceava. Foto: Arhivă.

Focar de COVID la Spitalul Judeţean din Suceava.

Zeci de angajați au fost depistați pozitiv la SARS-CoV-2. Este vorba despre medici, asistente și infirmiere de la mai multe secții, astfel că personalul aflat în concediu a fost chemat la muncă.

La Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava sunt 43 de angajați confirmați cu COVID-19. din totalul de peste 1.700.

Dintre angajații pozitivi, 23 sunt vaccinaţi anti-COVID, iar cele mai multe cadre medicale infectate sunt la Unitatea de Primiri Urgențe, la Medicină Internă și la Diabet.

Câte un caz sau două mai sunt la Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Chirurgie generală, la blocul operator, dar și la Dializă.

Marea majoritate sunt asimptomatici sau cu forme ușoare de boală și sunt acasă în izolare, şapte zile stau cei vaccinați și 10 zile cei nevaccinați.

Trebuie spus că acele cadre medicale care au fost confirmate pozitiv sunt testate obligatoriu gratuit la încheierea perioadei de izolare și pot reveni la muncă doar cu rezultat negativ la testul COVID.

Pentru a nu fi afectată activitatea de asistență medicală, conducerea spitalului a decis suspendarea concediilor de odihnă. De asemenea, toți pacienții care sunt internați de mai mult de cinci zile în secțiile non-COVID sunt testaţi în a șaptea zi, chiar dacă la internare au avut rezultat negativ.

O altă măsură dispusă de conducerea spitalului este de a interzice vizitarea pacienților, cu excepția cazurilor terminale. Şi tot ca măsură de limitare a răspândirii virusului s-au oprit stagiile de pregătire ale practicanților.

 
 

Etichete covid-19focarsuceavaspital(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live