Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

24 Noiembrie 2020
Vizualizari: 360
Comentează add

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean din Galaţi

maria-mandita-galati

  Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Un focar de COVID a apărut la Spitalul Judeţean din Galaţi, astfel că trei secţii ale unităţii medicale se închid astăzi pentru dezinfecţie.
 
27 de cadre medicale au fost testate pozitiv. Pacienţii celor trei secţii vor fi transferaţi la alte secţii, însă niciunul nu are noul coronavirus.
 
Reporter: Trei secții ale Spitalului Județean "Sfântul Apostol Andrei" din Galați se închid astăzi pentru dezinfecție terminală, după ce 27 de cadre medicale care lucrează acolo au fost testate pozitiv.
 
Potrivit declarațiilor managerului unității medicale, Alina Valentina Dobrea, în cele trei secții, respectiv Chirurgie 3, Nefrologie și Medicală 1 sunt internați 26 de pacienți care sunt transferați acum la alte secții din spital.
 
Toți pacienții au fost testați pentru COVID, iar rezultatele au fost negative. De asemenea, toți angajații din cele trei secții medicale închise au fost testați COVID.
 
Cele mai multe cadre medicale infectate, respectiv 16 sunt la Secția Medicală 1. La Nefrologie sunt testați pozitiv alți şase doctori, asistenți și infirmieri, iar la Chirurgie trei, alte cinci cadre medicale s-au îmbolnăvit.
 
Sunt însă cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus și la alte secții din spital, inclusiv medicul epidemiolog al unității medicale, motiv pentru care Spitalul Județean a solicitat DSP-ului detașarea unui cadru medical care să coordoneze anchetele epidemiologice. Spitalul Județean a mai trecut în luna iulie a acestui an printr-un episod de infectare cu SARS-CoV-2 a personalului, când din cei 2.200 de angajați, peste 190 au fost testați pozitiv.
 
(PH)

Etichete focarcovid-19Spitalul Judeţean din Galaţi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live