Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

8 Noiembrie 2020
Vizualizari: 393
Comentează add

Focar de Covid-19 la Spitalul de Psihiatrie din Dumbrăveni, Vrancea

gabriel-sava

   

În județul Vrancea, un nou focar de coronavirus a fost descoperit într-unul dintre cele cinci spitale din județ. Este vorba despre Spitalul de Psihiatrie din Dumbrăveni, acolo unde sunt internați de obicei pacienți cu afecțiuni psihice cronice și care au nevoie de îngrijire de lungă durată.
 
În acest moment, aproximativ 70 de pacienți primesc asistență medicală în unitatea sanitară respectivă.
 
Are detalii corespondentul nostru, Gabriel Sava.
 
Reporter: La unitatea medicală de la Dumbrăveni primele rezultate pozitive la infecția cu noul coronavirus au apărut de acum câteva zile, moment în care Direcția de Sănătate Publică a dispus testarea întregului personal.
 
Medic Janina Lazăr, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Vrancea: În Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni este în monitorizare un focar de COVID-19, format din 23 de cazuri.
 
Dintre acestea, 22 sunt cadre medicale și personal auxiliar și al 23-lea este un pacient.
 
Pacientul confirmat va fi transferat către secția de boli infecțioase pentru evaluare clinică și paraclinică sau va fi transferat către spitalul de suport COVID cu secții de specialitate.
 
În ceea ce privește cadrele medicale, acestea se află în izolare la domiciliu timp de 14 zile, iar activitatea medicală este asigurată de restul personalului medical care este testat negativ.
 
Reporter: Vrancea a ajuns la o incidenţă cumulată la 14 zile a cazurilor de coronavirus la nivel județean de 1,37 la mia de locuitori, valoarea fiind cea mai scăzută la nivel național.
 
(PH)

Etichete focarcovid-19Spitalul de Psihiatrie din DumbrăveniVrancea(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live