Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Iunie 2020
Vizualizari: 105
Comentează add

Focar de COVID-19 în sudul Italiei, unde trăiesc mulţi români.

Focar de COVID-19 în sudul Italiei, unde trăiesc mulţi români

florin-lepadatu

 

Oganizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că pandemia de COVID-19 este departe de a se fi încheiat, iar şeful OMS a îndemnat lumea să se mobilizeze fără să mai aştepte un vaccin.

Cu două praguri simbolice depăşite, peste jumătate de milion de morţi şi 10 milioane de cazuri la nivel global, virusul continuă să facă ravagii în 30 în cele 50 de state americane, pare să revină în China, ţara de început a pandemiei, iar în Europa rămâne prezent în focare izolate, care produc îngrijorare, cum este cel din sudul Italiei, unde trăiesc şi mulţi români.

Corespondenţă din Roma, reporter Elena Postelnicu - "Autorităţile santiare italiene sunt foarte îngrijorate de situaţia din sudul ţării, de la Mondragone, Caserta, regiunea Campania, acolo, unde, de săptămâna trecută, s-a format o celulă de criză de supraveghere şi intervenţie şi, unde, numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 23 de noi contaminări.

Cele cinci blocuri cu aproximativ 700 de locatari, majoritatea cetăţeni de etnie romă, bulgari şi români, din Montdragone, sunt încojurate de poliţie, jandarmi şi militari, după ce o parte dintre persoanele aflate în carantină au ieşit din zona roşie, spre nemulţumirea localinicilor, care au protestat timp de trei  zile.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile locale reprezentanţilor Ambasadei României în Italia, în complexul de la Montragone locuiesc şi 14 cetăţeni români, însă nu există o confirmare că printre ei ar fi şi contaminaţi."


Etichete italia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live