Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

24 Ianuarie 2011
Vizualizari: 1691
Comentează add

Sporirea rolului FMI într-o reformă globală de sistem, este una dintre măsurile pe care Franţa le va lua pe perioada în care va deţine preşedinţia G20, a declarat preşedintele Nicolas Sarkozy.

FMI, rol important "într-o reformă globală de sistem"

roxana-vasile-paris

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy

Franţa intenţionează ca în timpul perioadei în care va deţine preşedinţia G 20 să sporească rolul FMI într-o reformă globală de sistem.

Preşedintele Nicolas Sarkozy şi-a declarat luni, intenţia de a implica Germania, Rusia şi Marea Britanie în proiectele preşedinţiei franceze a G 20, care mai includ regularizarea preţurilor produselor agricole şi guvernanţa mondială.

"Dacă Grupul celor 20 de ţări cele mai industrializate şi emergente de pe planetă doreşte să fie legitim, atunci trebuie să rămână eficace", a punctat preşedintele Nicolas Sarkozy.

Pentru aceasta, este nevoie de reforme de fond, care nu mai suportă amânare, unei lumi noi fiind nevoie să-i corespundă idei noi.

În primul rând, va trebui să se cadă de acord asupra indicatorilor care definesc dezechilibrele economice.

Franţa va propune un cod de conduită care va fi supravegheat de FMI

Pentru reducerea nevoii acumulării de rezerve, Franţa va propune un cod de conduită în materie de gestionare a fluxurilor de capital, pe care FMI să le supravegheze. 

"Sistemul la care visez şi care nu va fi adoptat pe parcursul acestei preşedinţii, este unul foarte simplu, FMI, însărcinat cu stabilitatea financiară, monetară şi cu lupta împotriva dezechilibrelor, organizaţie mondială a mediului înconjurător, o organizaţie agricolă, care să nu fie fărâmiţată în multiple organisme, organizaţie mondială a comerţului şi o ordine mondială care să asigure legătura între aceste entităţi internaţionale.

"Existenţa pieţei mondiale o precede pe cea  a unei reglementări mondiale". afirmă Nicolas Sarkozy.

Potrivit preşedintelui, Franţa este pentru taxarea tranzacţiilor financiare. 

"Această taxă este morală, dată fiind criza financiară pe care am traversat-o. Este utilă pentru a descuraja speculaţiile şi este eficace pentru găsirea de noi resurse destinate dezvoltării", susţine liderul francez .

Parisul este totodată hotărât să acţioneze pentru stoparea volatilităţii preţurilor la materiile prime şi a instabilităţii pieţei internaţionale monetare.

O noutate a preşedinţiei G 20 anunţată de Nicolas Sarkozy este şi atenţia acordată forţei de muncă la nivel mondial, chiar în preziua reuniunii la nivel înalt, din luna noiembrie de la Cannes, urmând să aibă loc în paralel un summit al partenerilor sociali şi unul al marilor patroni de întreprinderi.


Etichete FranţaG20FMINicolas Sarkozy

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live