Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Martie 2018
Vizualizari: 596
Comentează add

Membrii zonei euro sunt îndemnaţi să se pregătească pentru o viitoare turbulenţă economică dezvoltând o uniune a pieţei de capital şi o uniune bancară îmbunătăţită.

FMI propune înfiinţarea unui fond pentru situaţii de criză în zona euro

sergiu-stet

 Directorul general al FMI, Christine Lagarde. Foto: facebook.com/christinelagarde.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a propus luni crearea unui "fond de zile negre" pentru zona euro, pentru a contracara efectele unor viitoare turbulenţe economice care pot afecta membrii zonei euro.

Într-un discurs susţinut la Berlin, Christine Lagarde a salutat "ascensiunea constantă şi extinsă" a economiei globale. "Dar mai sunt unele ameninţări puternice în faţă. Gândiţi-vă doar la intensificarea populismului şi tentaţia oarbă a protecţionismului", a adăugat directorul FMI.

Reuters relatează că Christine Lagarde a îndemnat membrii zonei euro să se pregătească pentru o viitoare turbulenţă economică, dezvoltând o uniune modernizată a pieţei de capital, o uniune bancară îmbunătăţită şi o integrare fiscală mai mare, începând cu un instrument fiscal central care să reprezinte o asigurare pentru investitori.

Directorul FMI a propus înfiinţarea unui "fond de zile negre", la care să contribuie fiecare stat membru al zonei euro, iar din fond să primească transferuri în vremuri de criză economică.


Etichete Christine Lagardepopulismeconomiecriză economicăprotecţionismzona eurouniune bancarăintegrare fiscală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live