Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Ianuarie 2021
Vizualizari: 271
Comentează add

FMI își modifică prognozele de creștere economică datorită vaccinurilor

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Fondul Monetar Internaţional şi-a modificat estimarea pentru creşterea economică globală datorită dezvoltării vaccinurilor împotriva COVID-19.

Conform BBC, FMI estimează o creştere de 5,5% în 2021. Apariţia vaccinurilor în cele trei luni de la previziunea anterioară a FMI i-a făcut pe economiştii acestuia să estimeze o creştere a activităţii în a doua jumătate a anului 2021.

Au fost făcute modificări ale previziunilor pentru SUA şi Japonia, unde guvernele au luat măsuri pentru stimularea economiei de la finalul anului trecut. Este de aşteptat ca acestea două țări să se întoarcă la nivelul economic dinaintea pandemiei în 2021.

Pentru zona euro şi Marea Britanie va dura mai mult. Există, de asemenea, diferențe între economiile țărilor în curs de dezvoltare.

India şi-a revenit mai bine decât era de aşteptat după carantină. Este estimat că în China economia va continua să-şi revină puternic.

Altor ţări revenirea le va lua mai mult timp, în special acelora în care turismul sau exporturile de petrol erau foarte importante.


Etichete FMIvaccinCOVID-19economie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live