Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

15 Aprilie 2020
Vizualizari: 474
Comentează add

Dacă în octombrie anul trecut FMI estima că România va înregistra un avans de 3,5% în 2020, acum, prognoza privind evoluția economiei a fost revizuită semnificativ în jos.

FMI, estimări privind evoluția economiei românești #Covid-19

costin-grigore

Arhivă.

Fondul Monetar Internațional estimează că economia românească va avea o contracție de 5% pe fondul crizei provocate de noul coronavirus, iar rata șomajului ar putea depăși 10% anul acesta. Prognoza este cuprinsă în cel mai nou raport privind evoluția economiei mondiale.

Dacă în octombrie anul trecut FMI estima că România va înregistra un avans de 3,5% în 2020, acum, prognoza privind evoluția economiei a fost revizuită semnificativ în jos, până la -5%.

Noile previziuni ale FMI mai arată și o creștere explozivă a ratei șomajului în România: de la mai puțin de 4% anul trecut până la 10,1% în 2020.

Însă anul viitor, potrivit experților instituției financiare internaționale, economia  românească își va reveni şi ar urma să înregistreze un avans de aproape 4%.

Pe acest fond, și rata șomajului ar urma să scadă la 6%.

La nivel global, FMI estimează că din cauza pandemiei de coronavirus economia mondială a urma să se contracte cu 3% în 2020.

Este un declin mai mare decât cel înregistrat în perioada crizei financiare din 2008-2009.

(RS)


Etichete fmiromaniaeconomie(RS)somajcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live