Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri europarlamentare 2019. Mesaje electorale Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Septembrie 2018
Vizualizari: 244
Comentează add

Ministrul britanic de finanţe, Philip Hammond, a declarat că Marea Britanie trebuie să ţină seamă de avertismentele clare ale FMI însă a precizat că este puţin probabil scenariul.

FMI avertizează asupra consecinţelor unui "BREXIT fără acord cu UE"

sergiu-stet

 Directorul general al FMI, Christine Lagarde. Foto: facebook.com/christinelagarde.

Directorul Fondului Monetar Internaţional a avertizat asupra unei crize economice grave cu care s-ar putea confrunta Marea Britane, în cazul în care nu va ajunge la un acord de Brexit cu Uniunea Europeană.

Christine Lagarde a îndemnat ambele părţi să colaboreze cu seriozitate, relatează corespondentul BBC, pentru a evita probleme imediate şi grave, în urma unui Brexit dezordonat: "Aş vrea să fiu clară: în comparaţie cu piaţa unică lină de astăzi, toate scenariile posibile pentru Brexit vor avea costuri pentru economia Marii Britanii şi, într-o măsură mai mică, şi pentru Uniunea Europeană. Cu cât mai mari vor fi impedimentele pentru comerţ în noua relaţie, cu atât mai costisitor va fi acesta", a spus Lagarde.

BBC transmite că ministrul britanic de finanţe, Philip Hammond, a declarat că Marea Britanie trebuie să ţină seamă de avertismentele clare ale FMI, însă a precizat că este puţin probabil scenariul unui Brexit fără acord.


Etichete Christine LagardeFondul Monetar InternaţionalBREXITueACORDdurPhilip Hammond

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live