Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

4 Septembrie 2009
Vizualizari: 1393
Comentează add

Fondul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică globală pentru 2010, de la 2,5% la 2,9%.

FMI aduce şi veşti bune

ionut-dragu

Dominique Strauss-Kahn, Directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit, vineri, în sens pozitiv, prognozele de creştere economică globală, de la -1,4% la -1,3% pentru 2009 şi, respectiv, de la 2,5% la 2,9% pentru 2010, potrivit unui document al instituţiei, citat de Reuters.

Documentul prezintă şi prognoze pe 2010, modificate în sens pozitiv, pentru Statele Unite, zona euro, Germania şi Marea Britanie, menţinând totodată estimarea pentru Japonia.

Astfel, Produsul Intern Brut (PIB) al SUA ar trebui să urce anul viitor cu 1,2%, mai mult decât estimarea anterioară, de 0,8%, iar economia zonei euro va stagna, prognoza anterioară indicând o contracţie de 0,3%.

Directorul executiv al Fondului, Dominique Strauss-Kahn, a susţinut, vineri, la Berlin, un discurs amplu în cadrul căruia şi-a prezentat aprecierile cu privire la perspectivele economice globale.

Astfel acesta a atins subiecte precum forţa procesului de relansare economică, strategiile de eliminare a pachetelor de stimulare a economiei şi a sistemului financiar, precum şi reforma sistemelor care guvernează economia şi sectorul financiar mondial.

Strauss-Kahn prevede că fenomenul de relansare va cuprinde decisiv economia lumii în prima parte a anului viitor, dacă strategiile guvernelor privind programele de stimulare introduse în perioada de criză vor fi adecvate.

Şeful FMI a avertizat că eliminarea timpurie a măsurilor de sprijin  ar putea obstrucţiona redresarea economiei mondiale. Pe de altă parte acesta a îndemnat marile puteri economice să formuleze strategii clare de încheiere a acestor programe, pentru a evita o nouă criză a încrederii.

Strauss-Kahn a afirmat totodată că liderii G20, care se vor reuni în perioada 24-25 septembrie la Pittsburgh, trebuie să ia decizii concrete privind reforma sistemului financiar global. În plus, directorul FMI a declarat că resursele financiare de care dispune Fondul trebuie consolidate şi majorate pentru ca instituţia să-şi menţină "forţa".


Etichete fmiprognozaguvernbugetbanieconomiesprijinDominique Strauss-Kahng20creştere economica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live