Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

16 Februarie 2012
Vizualizari: 1436
Comentează add

Arbitrul de fotbal, Lu Jun, supranumit "Fluierul de aur" chinez, a fost condamnat la ani de închisoare, alături de mai mulţi arbitrii chinezi, pentru că ar fi acceptat diverse cadouri în schimbul trucării unor rezultate.

"Fluierul de aur" din China, trimis la închisoare

ionut-dragu

Arbitrul Lu Jun (galben) alături de doi foşti jucători ai naţionalei Croaţiei în timpul meciului din grupa G a Cupei Mondiale în faţa selecţionatei Mexicului de pe 3 iunie 2002. Foto: Arhivă Reuters.

Un tribunal din nord-estul Chinei a condamnat joi la închisoare patru arbitri de fotbal, dintre care doi de renume, pentru că ar fi acceptat diverse cadouri în schimbul trucării unor rezultate.
 
Potrivit AFP, fostul arbitru Lu Jun, care a oficiat la Cupa Mondială din 2002 şi la Jocurile Olimpice din anul 2000, a primit o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani şi jumătate, decizie dictată de judecătorii unui tribunal din provincia Liaoning.
 
Lu Jun, care a fost supranumit "Fluierul de aur" chinez, a fost condamnat şi la o confiscare de bunuri personale în valoare de 100.000 de yuani (12.200 euro), potrivit agenţiei Xinhua.
 
Huang Junjie, un alt arbitru reputat, a primit o sentinţă de şapte ani de închisoare, după ce a recunoscut că a acceptat peste 246.000 de dolari pentru trucarea rezultatelor de la două meciuri internaţionale şi de la alte şase partide dintre echipe chineze în perioada 2005-2009.
 
Alţi doi arbitri, Wan Daxue şi Zhou Weixin, au primit la rândul lor condamnări din partea aceluiaşi tribunal, de şase şi, respectiv, trei ani de închisoare.
 
Potrivit unor date ale anchetei, anumiţi jucători ar fi plătit chiar diverse sume de bani pentru a putea juca la echipa naţională.
 
În campionatul chinezesc de fotbal au activat până acum şi mai mulţi jucători de origine română.
 
Trei jucători români au evoluat de-a lungul timpului la clubul FC Guangzhou.
 
Mijlocaşul Con stantin Schumacher, fundaşul Corneliu Papură şi atacantul Claudiu Răducanu au evoluat în 2006, în acelaşi timp, pentru gruparea chineză.
 
De asemenea, doi fotbalisti români au făcut, anul trecut, senzaţie in ultima etapă a primei divizii din China.
 
Fosti colegi de la Unirea Urziceni, Marius Bilaşco şi Cristian Danalache au înscris goluri spectaculoase în meciul direct al echipelor la care sunt legitimaţi.

Etichete arbitriiChinaînchisoaretrucajrezultateLu Jun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live