Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Decembrie 2017
Vizualizari: 1047
Comentează add

Cursul cripto-monedei bitcoin a scăzut cu peste 10% vineri dimineaţa, sub 15 mii de dolari, dar rămâne cu peste 30 la sută mai mare faţă de începutul săptămânii.

Fluctuaţie majoră a cursului cripto-monedei bitcoin

sergiu-stet

 Foto: pixabay.com.

Cursul cripto-monedei bitcoin a scăzut pe pie'ele din Asia cu peste 10% vineri dimineaţa, 8 decembrie, coborând sub pragul de 15.000 de dolari după ce depăşise în aceeaşi şedinţă nivelul de 16.000 de dolari. 

Cu toate acestea, scrie agenţia Reuters, cursul bitcoin r[m\ne cu peste 30 la sută mai mare faţă de începutul săptămânii.  

Moneda virtuală, care la data de 29 noiembrie a trecut pragul de 10.000 de dolari, a primit un nou impuls la sfârşitul săptămânii trecute după decizia organismului de reglementare a pieţelor financiare din SUA de a permite unui număr de doi operatori, CME Group şi CBOE Global Markets, să ofere contracte futures în bitcoin. 

Însă ascensiunea meteorică a Bitcoin, de la mai puţin de 1.000 de dolari la începutul anului la peste 15.000 de dolari în prezent, a atras atenţia autorităţilor de reglementare din întreaga lume. Anumiţi bancheri şi economişti, printre care şi laureatul premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, au apreciat că această cripto-monedă ar trebui interzisă.
 
Tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei, după cum explică specialiştii în domeniu.

Etichete Joseph StiglitzBlockchaincrtipto-monedăcursbulăcreştereprăbuşire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live