Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

19 Februarie 2015
Vizualizari: 1811
Comentează add

Sistemul integrat de apărare antiaeriană din Crimeea este parte a puternicei grupări militare complexe constituite după alipirea peninsulei la Rusia în martie 2014.

Flota Rusă, exerciții militare de amploare în largul Crimeei

alexandru-beleavski-moscova

Militari ai Federației Ruse. Foto: http://eng.mil.ru.

Flota Rusă a Mării Negre desfăşoară în aceste zile în largul peninsulei Crimeea exerciţii aeronavale de respingere a atacurilor cu rachete de croazieră la care participă avioane de vânătoare şi patru nave anti-submarin.

Realizat anul trecut, sistemul integrat de apărare antiaeriană din Crimeea este parte a puternicei grupări militare complexe constituite după alipirea peninsulei la Rusia în martie 2014.

Prin concepţie, această grupare trebuie să fie autonomă şi să asigure apărarea Crimeii împotriva oricărui atac.

La începutul lunii, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că rampele de lansare a rachetelor interceptoare americane de la bazele din România şi Polonia ale scutului antirachetă sunt identice cu lansatoarele folosite pentru rachetele de croazieră cu bazare terestră, ceea ce reprezintă o încălcare a Tratatului privind rachetele cu rază medie şi scurtă de acţiune semnat de Moscova şi Washington la sfârşitul războiului rece.

Cu rachete de croazieră sunt echipate şi navele americane care, după declanşarea anul trecut a crizei ucrainene, sunt prezente permanent în Marea Neagră pe bază de rotaţie.

Portul Sevastopol din Crimeea este principala bază a Flotei Ruse a Mării Negre, a cărei modernizare este una din principalele priorităţi ale programului militar rus, ea urmând să primească în următorii ani şase submarine diesel şi nave de suprafaţă de ultimă generaţie pentru a asigura astfel supremaţia navală a Rusiei în Marea Neagră, cedată NATO, în primul rând Turciei, după destrămarea URSS.


Etichete Flota RusaMarea NeagraCrimeeaexercitiiatacracheteavioaneSerghei LavrovRomaniaPoloniaMoscovaNATOTurciasubmarineSevastopol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live