Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Camelia Banța

16 Septembrie 2019
Vizualizari: 1897
Comentează add

Florin-Silviu Ursulescu a început colaborarea cu RADIO ROMANIA în anul 1970.

Florin-Silviu Ursulescu a decedat azi, la vârsta de 73 de ani

camelia-banta

Florin Silviu Ursulescu la o conferinta de presa cu ocazia Concertului Trupei Megadeth, Bucuresti, 2005. Foto: Grigore Popescu/ Agerpres.

“M-am născut in 1945. Si cred că generatia născută până in 1950 a fost una grozavă. Mă laud cu generatia mea. Mulți au făcut lucruri deosebite in țara asta, contrar vremurilor neprielnice. N-am luptat pe front […], ne-am luptat fiecare cu armele sale intelectuale, ne-am zbătut cât am putut, fără să ne dam eroi si fără să clamăm martiriul. » - afirma FLORIN-SILVIU URSULESCU in cartea sa biografică apărută in 2015, semnată de Doru Ionescu. 

 

In dimineata zilei de luni, 16 septembrie, colegul nostru FSU - cum ii spuneam noi – a trecut in rândul celor veșnici. O veste care îndoliază inclusiv inimile acelora care doar rezonau, la auzul numele lui! Omul Bun, cu glas recognoscibil, a atras si construit punți nu doar între generațiile de artisti români din lumea muzicală, ci si între prietenii ori ascultătorii statorinici de radio. Ai postului Radio România. 

 

S-a născut la Bucuresti, in prima zi de octombrie. Absolvent al Liceului teoretic “Dimitrie Cantemir” si al Institutului Politehnic (Automatică).

 

Devine colecționar de discuri din clasa a X-a, al primelor trei single-uri, de fapt: cu Elvis Presely, Harry Belafonte si tenorul Mario del Monaco. Își etalează propriul stil de jurnalist de la vârsta de 19 ani, rol pe care il va imbrățișa si  dedica toată viața MUZICII. Sub toate formele sale: rock, folk si ușoare.

 

Drumul lui Florin-Siviu Ursulescu a continuat in publicistică pe toată perioada studenției abordând subiecte muzicale românești si internaționale in revista ING a Institutului Politehnic Bucuresti, dar si in ziare sau reviste de mare tiraj ale vremii: Scânteia Tineretului, Litoral, Flacăra, Femeia, Doina. 

 

Susţine cea mai influentă pagină de muzică pop-rock în revista Săptămâna (între 1970 şi 1982) prin articole dar si prin intermediul celei mai populare pagini de TOP intocmit pe baza miilor de scrisori primite de la cititori

 

Este fondator și animator al principalelor puncte de muzică pop ale anilor’70, activități susținute in cluburile ASE, Club A, Club Z (actualmente Teatrul Metropolis), Ateneul Tineretului sau in Club 182-Rectorat (Brasov) – unde prezintă topuri și audiții de album. 

 

Impreună cu fratele său, Octavian Usulescu, Florin-Silviu  inițiază primul festival folk la Clubul 303, din cadrul Politehnicii București. Anul 1971. Participanti, printre altii: MIRCEA  VINTILĂ TRIO,  MARCELA  SAFTIUC, DORU STĂNCULESCU, MIRCEA FLORIAN – in fața unui public de circa 400 de spectatori.

 

Este membru in juriile multor festivaluri de muzică uşoară sau folk și președinte al juriilor unor festivaluri-concurs de muzică rock din țară.

 

Din anul 1970 începe colaborarea cu RADIO ROMANIA pe principalele posturi: Radio România Actualităti, România Tineret, România Cultural. Alături de Silvia Velicu este initiatorul unor importante emisiuni, precum: STUDIO ROCK, RETRO ROCK, FILO ROCK.

 

Prezintă sute de spectacole ale formațiilor și soliștilor români. După 1989 semnează in continuare cronici muzicale, de concert, recenzii de disc, grupaje de ştiri - în numeroase publicaţii de gen.

 

Implicarea lui Florin-Silviu Ursulescu in activitătile cultural-muzicale a fost incununată cu importante premii : 

 

* Premiul revistei Melos pentru activitate publicistică muzicală – 1994;

* Premiul Fundaţiei „Om bun” – pentru sprijinirea mişcării folk româneşti – in anul 2000;

* Ordinul aniversar clasa I aur - acordat in 2008 de Uniunea Ziariştilor Profesionişti – Ordinul Ziariştilor.

 

Până in această vară, la Casa Studentilor din Bucuresti, Florin-Silviu Ursulescu a organizat seria de evenimente intitulate: „Intâlniri Culturale”. 

 

Dumnezeu să il odihnească in pace, pe colegul nostru Florin-Silviu Ursulescu!


Etichete decesFlorin-Silviu Ursulescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live