Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

8 Iunie 2021
Vizualizari: 427
Comentează add

Președintele Consiliului Național al IMM, Florin Jianu, consideră că nu vor fi realizate reforme majore prin PNRR

Florin Jianu: Din păcate, nu vom realiza reforme majore cu acest PNRR

atena-teognoste

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Florin Jianu. Foto: https://www.facebook.com/florin.jianu.5

România nu va realiza reforme majore prin Programul Național de Redresare și Reziliență - a apreciat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM.

Suma alocată acestui sector este de 1,3 miliarde de euro, față de un necesar de 5 miliarde, astfel încât foarte puține IMM-uri vor beneficia de o formă de finanțare prin acest program de redresare - afirmă Florin Jianu.


Florin Jianu: Din păcate, nu vom realiza reforme majore cu acest PNRR, pentru că, așa cum spuneam, am identificat un număr de aproximativ 3.200 de firme, care reprezintă mult prea puțin pentru nevoile actuale de redresare, de reziliență, de susținere a sectorului IMM. Când sprijini 0,04% din totalul sectorului de IMM nu pot să spui că realizezi reforme majore; când merg pe comisioane 22% din totalul alocării pentru mediul de afaceri, iarăși nu poţi să spui că susții o reformă majoră.


Realizator: Președintele Consiliului Național al IMM a mai spus că doar România și Italia au cerut de la Uniunea Europeană și împrumuturi rambursabile, în afară de cele nerambursabile.


Etichete immpnrrflorin jianureforme(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live