Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

2 Mai 2022
Vizualizari: 1745
Comentează add

Marele maestru internaţional la şah Florin Gheorghiu îşi va lansa sâmbătă, 7 mai 2022, cartea în trei volume de tip album intitulată “Artă în şah şi viaţă”.

Florin Gheorghiu: "Am scris cartea cu gândul la noile generaţii de şahişti"

ionut-iamandi

Florin Gheorghiu la Radio România Actualități, martie 2017. Foto: Alexandru Dolea.

Marele maestru internaţional la şah Florin Gheorghiu îşi va lansa sâmbătă, 7 mai 2022, cartea în trei volume de tip album intitulată “Artă în şah şi viaţă”.

 

Cele trei volume conţin aproape 400 de partide jucate de Florin Gheorghiu de-a lungul carierei sale prestigioase, pe care n-a mai egalat-o niciun alt şahist din România. 


Pe lângă partidele analizate, cartea include sute de fotografii şi note biografice, constituindu-se şi într-un jurnal de călătorie, dar şi într-unul propriu-zis de memorii.


“Este o ediție de colecție, apărută în condiții grafice de excepție, într-un tiraj limitat de 300 de exemplare,” a declarat marele maestru Florin Gheorghiu.


“Am scris cartea cu gândul la viitoarele generaţii de şahişti, cu toate că şahul, odată cu apariţia computerelor, a intrat într-o altă epocă, ceva mai săracă în satisfacţii sportive pentru jucătorii de top”, a adăugat autorul.


Lansarea trilogiei “Artă în şah şi viaţă” semnată de marele maestru internaţional la şah Florin Gheorghiu va avea loc în prezenţa autorului la Liceul Internaţional de Informatică din Şoseaua Colentina nr. 64B, Sector 2, Bucureşti, la ora 12.00, în deschiderea turneului Bitcoin Romania Chess Open.


Florin Gheorghiu s-a născut pe 6 aprilie 1944 la Ploiești. Devine campion al României în 1960, performanţă pe care o va mai repeta de opt ori (până în 1987). Campion mondial la juniori în 1963, când devine şi maestru internaţional. Absolvent de filologie, secţia română-engleză şi lector de limbă franceză. Vorbitor de şapte limbi străine. Redactor – șef al Revistei Române de Șah. Mare maestru internaţional în 1965 (primul din România), participant la paisprezece olimpiade (1962-1990), participant la patru interzonale: Petropolis 1973 (locul 14), Manila 1976 (10–13), Riga 1979 (5–6), Moscova 1982 (12). În 1979, 1980 și 1981, la Chicago, Atlanta și respectiv Palo Alto (California), a câștigat de trei ori la rând campionatul Statelor Unite – echivalentul în tenis al turneului US Open de la Forest Hills. A jucat sute de turnee naţionale şi internaţionale de şah, clasându-se aproape de fiecare dată pe primele locuri. 

 


Etichete (ii)lansarecarteflorin gheorghiuşah

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live