Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

28 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1200
Comentează add

Dezvoltarea economico-socială a fost mai lentă în România decât creşterea economică, a declarat prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

Florin Georgescu: Nu orice creştere conduce la dezvoltare

iulian-olescu

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu. Foto: captură video.

Dezvoltarea economico-socială a fost mai lentă în România decât creşterea economică, a declarat prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, în cadrul unei conferinţe internaţionale dedicate dezvoltării şi măsurării efectelor acesteia.

El a precizat că, în condiţiile în care o parte semnificativă din forţa de muncă este plecată în afara ţării, munca este slab remunerată, iar sistemul de învăţământ nu a furnizat candidaţi pentru meseriile cerute de piaţă, rolul primordial privind viteza şi consistenţa procesului de convergenţă revine capitalului: 

Florin Georgescu: Nu orice creştere conduce la dezvoltare dacă nu este bine gestionat, atât de piaţă, cât şi de intervenţia selectivă a statului, evoluţiile macroeconomice favorabile pe ansamblu din ultimii ani nefiind resimţite decât parţial în creşterea nivelul de trai al populaţiei şi îmbunătăţirea competitivităţii economiei, aceasta deoarece volumul capitalului din economie nu este adecvat, iar sectorul firmelor prezintă vulnerabilităţi structurale îngrijorătoare.

Viteza şi consistenţa procesului de convergenţă reală depind în proporţie covârşitoare de performanţele economiei reale.

În economiie confruntate cu o dinamică slabă a ofertei de muncăm, aşa cum este cazul României, avem mulţi migranţi, factorul capital are contribuţia determinantă.

Florin Georgescu a precizat că, în România, iniţiativa antreprenorială este la un nivel mai redus decât în restul Uniunii Europene, sectorul companiilor fiind slab dezvoltat raportat la dimensiunile pieţei, iar economia este dominată de firmele de dimensiuni mici.
 


Etichete Florin Georgescucrestere economicadezvoltare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live