Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2021
Vizualizari: 333
Comentează add

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări că salariile din sectorul bugetar nu vor scădea față de nivelul din 2020.

Florin Cîțu: Salariile bugetarilor nu vor scădea față de nivelul din 2020

radiojurnal

Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări astăzi că salariile din sectorul bugetar nu vor scădea față de nivelul de anul trecut și că nu vor fi concediați angajați la stat, în 2021.

El a răspuns astfel la intenția unor organizații sindicale care ar vrea să extindă protestele pentru o perioadă mai lungă, după ce acțiunile lor din ultimele săptămâni nu ar fi sensibilizat Guvernul.


Florin Cîțu: Cred că asta fac sindicatele, încearcă să susțină angajații, dar în același timp mesajele, de fiecare dată, pentru sindicaliști și pentru angajați în sectorul bugetar, este același. În 2020 când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că a trebuit să facem eforturi, oameni care plăteau taxe ca să susțină salariile celor din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară, totul a mers mai departe. Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea își primește sporurile, își primește aceleași salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă.


Realizator: Prim-ministrul a mai declarat că Executivul nu intenționează să impună noi restricții și că deocamdată infectările cu noua tulpină britanică a virusului sunt ținute sub control la noi în țară.

(RS)


Etichete florin citusalariibugetari(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live