Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Septembrie 2020
Vizualizari: 750
Comentează add

Social-democrații nu intenționau să majoreze pensiile cu 40% dacă ar fi rămas la guvernare - a afirmat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

Florin Cîțu: PSD nu intenționa să majoreze pensiile cu 40%

radiojurnal

 Foto Agerpres

Social-democrații nu intenționau să majoreze pensiile cu 40% dacă ar fi rămas la guvernare - a afirmat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.
 
Pentru a-şi argumenta declarația oficialul a prezentat un document, aprobat anul trecut de guvernul PSD, înainte de a fi demis prin moțiune de cenzură.
 
Ministrul finanțelor de atunci, Eugen Teodorovici, cerea, în octombrie 2019, reanalizarea calendarului de creștere a pensiilor, pentru că bugetul de stat nu poate suporta procentul de 40%, de la 1 septembrie 2020.
 
Florin Cîțu: Guvernul PSD recunoștea că nu poate să crească pensiile decât eșalona și se propunea în guvern, înainte să pice, se propunea o reeșalonare a pensiilor, pentru că nu își permiteau să facă creșterea cu 40%, pentru că știu foarte bine că acel şoc pentru buget este foarte mare și este greu de administrat. Este momentul ca românii să știe că socialiștii i-au mințit şi niciodată nu au avut de gând să crească pensiile cu suma pe care o spuneau.
 
Realizator: Reamintim că guvernul Orban a decis să mărească pensiile cu 14%, cu începere de la 1 septembrie 2020, în loc de 40% cât era prevăzută în legea pensiilor votată de PSD.
 
(PH)

Etichete Florin CîțuPSDpensii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live