Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

6 Iunie 2020
Vizualizari: 1065
Comentează add

Menținerea ratingului de țară pentru România confirmă eforturile Guvernului român, apreciază ministrul finanţelor.

Florin Cîțu: Menținerea ratingului de țară confirmă eforturile Guvernului

radio-romania-actualitati

Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, spune că prin anunțul de aseară al Agenției Standard & Poor's au fost confirmate toate eforturile Guvernului.

În contextul în care mai multe țări au avut retrogradări ale ratingului, României i s-a reconfirmat ratingul de investiții, a subliniat Florin Cîţu într-o declaraţie de presă.

El a dat asigurări că vom reveni la perspectiva 'stabil' cât mai curând şi a precizat că în luna mai a acestui an cheltuielile de investiții s-au ridicat la 13,1 miliarde de lei, cea mai mare sumă din ultimii 10 ani.


Florin Cîţu: În luna mai 2020 am ajuns cu cheltuielile de investiţii, în plină criză economică globală, într-un moment dificil pentru toate economiile din lume, am ajuns cu cheltuielile de investiţii la 13,1 miliarde lei. Este cea mai mare cifră din ultimii 10 ani de zile. Ca o comparaţie, în 2017 se cheltuiau 4,3 miliarde de lei, şi economia duduia atunci, ştiţi foarte bine ce ni se spuneea. Deci am reuşi în acest moment, în care a plătit pensiile mărite, salariile mărite, cheltuielile de COVID, să cheltuim 13,1 miliarde lei pentru investiţii, cea mai mare sumă acordată investiţiilor în 10 ani de zile, şi acesta este secretul care a dus la o creştere economică în primul trimestru.

(RS)


Etichete rating de taraguverneconomieministrul finantelor(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live