Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

22 Mai 2020
Vizualizari: 1205
Comentează add

Florin Cîțu: Guvernul va încheia un parteneriat cu sistemul bancar

petruta-obrejan

   Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat astăzi că Guvernul va încheia un parteneriat cu sistemul bancar, pentru a ajuta la relansarea economiei.
 
El a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, despre care ne oferă mai multe informații redactorul nostru Petruța Obrejan.
 
Reporter: Programul IMM Invest este un program de succes - spunea, după întâlnirea cu reprezentanții sistemului financiar-bancar, ministrul fnanțelor, Florin Cîțu, întrucât el finanțează companiile din România, în această perioadă dificilă, companii care au nevoie atât de investiții, cât și de capital de lucru. Ministrul a explicat că scopul întrevederii de astăzi, de la Palatul Victoria, a fost relaxarea sau simplificarea acestei proceduri de finanțare, astfel încât banii să ajungă cât mai repede la IMM-uri. De asemenea, un alt program discutat a fost și cel prin care clienții băncilor își pot amâna ratele. Cu detalii ministrul finanțelor, Florin Cîțu:
 
Florin Cîțu: Prin intermediul Ordonanţei 137 au beneficiat 152.000 de clienți ai sistemului financiar-bancar, însumând cam 3,3 miliarde de lei, totalul creditelor /.../ la bancă, până la nouă luni de zile. Este un program care a funcționat foarte rapid. Sistemul financiar-bancar s-a mobilizat și foarte rapid a procesat toate cele. Ştiți foarte bine că am prelungit oricum perioada de solicitare a amânării ratelor până la 15 iunie.
 
Reporter: În cadrul întâlnirii de astăzi, a mai fost discutat și programul de relansare economică, întrucât această relansare nu se poate realiza în afara unui parteneriat cu sistemul financiar-bancar, a mai spus Florin Cîțu. El a explicat că băncile au expertiză și canalele necesare pentru transferarea banilor către sectoarele performante din economie.
Realizator: A fost în direct redactorul nostru Petruța Obrejan.

Etichete ministrul finanțelorFlorin Cîțuparteneriatsistem bancar(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live