Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Septembrie 2020
Vizualizari: 336
Comentează add

Florin Cîțu: Guvernul nu putea evita scăderea economică în acest an

radiojurnal

  Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Guvernul nu putea evita scăderea economică în acest an, obiectivul fiind reducerea efectelor negative generate de pandemia de COVID-19, a declarat la o conferință online ministrul finanțelor, Florin Cîțu. El a adăugat că deja sunt semnale pozitive.

Florin Cîțu: M-am uitat la cifrele pentru consum, de exemplu, comerțul cu amănuntul; revenirea este aproape la nivelul dinaintea crizei. M-am uitat la investiții; acestea au continuat în criză, avem o contribuție pozitivă a investițiilor, în acest moment, la dinamica economiei. Prețurile în luna august au scăzut, inflația este la 2,7 relativ de la 4,1 cum era anul trecut și era cea mai mare din Uniunea Europeană. Deci eu cred că în acest context dificil prin care omenirea astăzi, România are semne pozitive, are semne bune.
 
Realizator: Florin Cîțu a mai declarat că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă, atât pentru sănătatea populației, cât și pentru protejarea economiei.
 
(PH)
 

Etichete guvernscadere economicaministrul finanțelorFlorin Cîțu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live