Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

14 Noiembrie 2020
Vizualizari: 174
Comentează add

Bugetul pentru anul viitor va fi prezentat de noul guvern care se va forma după alegerile parlamentare, a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Bugetul pentru anul viitor va fi prezentat de noul guvern

adriana-turea

Foto: gov.ro.

Bugetul pentru anul viitor va fi prezentat de noul guvern care se va forma după alegerile parlamentare, a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

El a precizat că, potrivit Eurostat, în trimestrul al treilea, România a avut în termeni reali o creștere economică de 5,6%.

Florin Cîțu spune că este cea mai mare creștere economică trimestrială și cea mai rapidă revenire a economiei din ultimii 20 de ani.


Florin Cîţu: Revenirea economiei, deci trimestrul III 2020, relativ la trimestrul doi este cea mai rapidă revenire a economiei noastre din ultimii 20 de ani. Această creștere economică este importantă pentru România, este rezultatul muncii românilor, al companiilor din România în această perioadă. Un alt indicator la care ne uităm este dinamica economiei - trimestrul III relativ la trimestrul III anul trecut. Şi aici economia, bineînțeles, a înregistrat o scădere de 6%, pentru că trimestrul III anul trecut a fost un trimestru foarte bun.


Realizator: Ministrul finanțelor a mai spus că investițiile străine directe au scăzut în toate țările lumii, iar ceea ce lipsește este profitul reinvestit, însă Florin Cîțu susține că statul a suplinit prin creșterea investițiilor publice, ele ajungând la un nivel record: 35,4 miliarde de euro, după zece luni de zile.


Etichete bugetflorin citueconomie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live