Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

21 Aprilie 2019
Vizualizari: 491
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici celebrează astăzi intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

Floriile la ortodocși și greco-catolici

remus-radulescu

Mii de bucureșteni, clerici și credincioși, au rememorat Intrarea Domnului în Ierusalim și au făcut o mărturisire de credință prin participarea la Pelerinajul de Florii, sâmbătă, 20 aprilie 2019. Foto: basilica.ro

Este sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi şi greco-catolici, care celebrează intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim pentru ultima dată, înainte de a fi răstignit. 

Iisus Hristos a intrat în Ierusalim acum aproape 2.000 de ani ca un om umil călare pe un măgar, dar era aclamat de mulțime ca un împărat. Evangheliile spun că oamenii îl primeau așa pentru că auziseră de minunea pe care Iisus o făcuse, nu cu mult timp înainte, Învierea lui Lazăr.

Entuziasmul mulțimii nu era împărtășit și de liderii religioși ai evreilor. Ei vedeau în Iisus un blasfemiator și plănuiau să-l pedepsească. Planul avea să le reușească peste puțin timp, în ziua de vineri, când Iisus avea să fie răstignit. 

Intrarea Domnului în Ierusalim deschide săptămâna pătimirilor, cele mai dramatice zile din viața lui Iisus. 

În amintirea întâmpinării Domnului în cetatea Ierusalimului cu ramuri de finic credincioșii, care participă astăzi la Liturghie, vor primi ramuri de salcie sfințite printr-o rugăciune specială rostită de preoți la sfârșitul slujbei.

De sărbătoarea Floriilor, Radio România Cultural și Radio România Antena Satelor vor transmite în direct Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din București, începând cu ora 10:00.

Peste un milion de români își serbează astăzi onomastica.


Etichete floriiortodocșigreco-catolici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live