Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2017
Vizualizari: 1802
Comentează add

Ministrul sănătăţii a spus că bătrânii care au nevoie de îngrijire aglomerează spitalele, deşi locul lor ar fi în centre comunitare

Florian Bodog: Trebuie înfiinţate centre comunitare pentru bătrâni

radiojurnal

Îngrijirile la domiciliu pe termen lung pentru persoanele în vârstă intră în atenţia autorităţilor. Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, afirmă că trebuie înfiinţate centre comunitare pentru persoanele cu nevoi - o soluţie ce trebuie încurajată pentru că spitalele din România sunt aglomerate. 

Florian Bodog: "Noi am elaborat şi acţionează deja legea asistenţei medicale comunitare, aplicăm pentru a înfiinţa centre medicale comunitare care sperăm să rezolve şi această problemă.

Spitalele româneşti în momentul de faţă sunt aglomerate cu această categorie de pacienţi, însă locul acestor pacienţi nu este în spital, practic în spital ar trebui să ajungă cazuri mai grave, problema vârstnicilor rămâne, este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm şi care este una dintre priorităţile în strategia de sănătate a României."

Ministrul sănătăţii a fost prezent, astăzi, la conferinţa de închidere a proiectului "Comunităţi Rurale Active în furnizarea şi monitorizarea serviciilor de îngrijiri la domiciliu - Creşterea accesului la servicii medico-sociale al bătrânilor în 5 comunităţi rurale".

Potrivit organizatorilor, 500 de persoane au beneficiat de acest proiect co-finanţat din fonduri elveţiene. CNAS precizează că, în relaţii contractuale cu casele de sănătate, sunt 480-490 de furnizori de îngrijiri la domiciliu, dar numărul lor este mult mai mare în mediul urban decât la sate, ne-a transmis redactorul nostru, Adriana Turea.


Etichete persoane în vârstăministrul sănătăţiiFlorian BodogCNAS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live