Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bîrsan, Miercurea Ciuc

21 Februarie 2015
Vizualizari: 1766
Comentează add

Sute de turişti şi localnici au participat la Bálványos la un festival gastronomic, unde 17 echipe din România şi Ungaria, s-au întrecut în prepararea reţetelor tradiţionale.

Fleica secuiască: "pâine de casă cu untură de măgar"

angela-birsan-miercurea-ciuc

Foto: Arhivă

Sute de turişti şi localnici au participat la Bálványos, judeţul Covasna, la un festival gastronomic, unde 17 echipe din România şi Ungaria, s-au întrecut în prepararea reţetelor tradiţionale din carne de porc. 

Mâncarea a fost stropită din plin cu vin şi pălincă, iar specialiştii au preparat şi reţete inedite, cum ar fi pâinea cu untură de măgar sau ciorba de creier.  
 
"Este o fleică secuiască, este practic o pâine de casă cu untură de măgar. Este prima dată când mănânc în viaţa mea aşa ceva. Cei de la Vâlcele, din judeţul Covasna, au reuşit să facă o astfel de fleică şi, spre deosebire de pita cu unsoare, cum spunem noi în Ardeal, asta este mult mai bună.  
 
"Este creier cu ceapă. Cred că atât, nu ştiu, este foarte bun. Merită încercat.  Am pregătit ceea ce este tradiţional zonei ardeleneşti. Este o ciorbă de creier cu zeamă de varză, o tochitură, cârnaţi ardeleneşti, caltaboş şi tobă" şi-au prezentat participanţii produsele gastronomice.  
 
Festivalul de la Bálványos, ajuns la a zecea ediţie, se va încheia noaptea târziu, cu muzică de lăutari şi artificii

Etichete Ştiri CentruBálványosjudeţul Covasnafestival gastronomicUngariaFleica secuiascăpâine de casă cu untură de măgarVâlcele

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live