Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 August 2017
Vizualizari: 1043
Comentează add

România a înregistrat încă un trimestru de creştere economică solidă, 5,7% în ritm anualizat în trimestrul al doilea, cel mai puternic ritm de creştere din UE.

Fitch: Există riscul de supraîncălzire a economiei româneşti

radiojurnal

Foto: Arhivă.

România a înregistrat încă un trimestru de creştere economică solidă, 5,7% în ritm anualizat în trimestrul al doilea, cel mai puternic ritm de creştere din Uniunea Europeană, însă politicile fiscale prociclice şi majorarea rapidă a salariilor în 2017 au crescut riscul de supraîncălzire a economiei, avertizează agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings.

În schimb, pentru 2018 şi 2019, Fitch se aşteaptă la încetinirea ritmului de creştere, pe măsură ce impactul acestor politici se va diminua.

Analiştii economici susţin că ritmul puternic de creştere s-a datorat, în parte, şi relaxării fiscale.

Reducerea accizelor şi a TVA a condus la ratarea ţintelor fiscale, veniturile din taxe au rămas constante, în timp ce cheltuielile au crescut.

În consecinţă, în primele cinci luni deficitul bugetar al României a fost aproape de trei ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut, atrag atenţia specialiştii agenţiei de evaluare financiară.


Etichete romaniaeconomiefitch ratingscresteresupraincalziretva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live