Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

24 Mai 2017
Vizualizari: 671
Comentează add

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea RCA. Asociaţia consideră că legea RCA are prevederi neconstituţionale.

Firmele de service auto se opun noii legi RCA trimisă la promulgare

catalina-cretu

  Foto: pixabay.com.

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea RCA şi s-o retrimită parlamentului pentru reexaminare.

Asociaţia consideră că legea are mai multe prevederi neconstituţionale care se răsfrâng asupra celor 6 milioane de proprietari de autovehicule din România şi asupra pieţei de profil.

Reprezentanţii societăţilor de service dezaprobă faptul că termenul de plată a despăgubirii a fost majorat de patru ori, în condiţiile in care acest termen nu este respectat de către asiguratori în majoritatea cazurilor, se arată într-un comunicat.

De asemenea, reprezentanţii societăţilor de service consideră că stabilirea unor tarife de referinţă pentru poliţele RCA încalcă regulile pieţei concurenţiale, atât timp cât firmele de asigurări îşi stabilesc singure costurile de primă RCA, indiferent de preţurile de referinţă stabilite prin lege, se mai arată în comunicat.

Săptămâna trecută şi brokerii de asigurări şi-au exprimat nemulţumirea faţă de noua lege RCA, despre care spun că încalcă regulile concurenţei.


Etichete RCAlegepromulgareservice auto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live