Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

8 Noiembrie 2010
Vizualizari: 2569
Comentează add

Firma care amenajează depozitul ecologic de deşeuri al judeţului Bistriţa-Năsăud situat în localitatea Tarpiu din comuna Dumitra a fost amendată cu 30.000 de lei de garda de mediu.

Firmă de deşeuri ecologice, amendată

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Firma care amenajează depozitul ecologic de deşeuri al judeţului Bistriţa-Năsăud situat în localitatea Tarpiu din comuna Dumitra a fost amendată cu 30.000 de lei de garda de mediu fiindcă a exploatat argilă tot de pe raza comunei Dumitra fără să aibă o autorizaţie în acest sens.

Amenajarea depozitului ecologic din Bistriţa-Năsăud, investiţie de 155 de milioane de lei suportată în proporţie de 98% din fonduri europene, a început deja şi se va încheia în luna noiembrie a anului 2011.

Proiectul presupune închiderea rampelor neconforme, amenajarea unor rampe de transfer şi a unui centru de management în localitatea Tarpiu din comuna Dumitra unde se vor aduna gunoaiele din tot judeţul.

Licitaţia pentru construcţia centrului de management al deşeurilor de la Tarpiu a fost câstigată de un consorţiu de trei firme: SC Iridex Group Constructii SRL, SC Iridex Group Plastic SRL şi SC Iridex Import-Export SRL din Bucureşti pentru 6,6 milioane de euro.

Acest consorţiu a fost amendat cu 30.000 de lei.

Conform programului operaţional sectorial de mediu, valoarea eligibilă a proiectului este de 141.709.850 de lei, 98% reprezentând finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat şi 2% contribuţia beneficiarului.


Etichete Ştiri Nord-Vestdeşeuriecologic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live