Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Iulie 2019
Vizualizari: 184
Comentează add

Finlanda, care a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, va prezenta miercuri la Strasbourg priorităţile celor şase luni de mandat.

Finlanda a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Finlanda, care a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, va prezenta miercuri la Strasbourg priorităţile celor şase luni de mandat.

Trimisul Radio România, Petruţa Obrejan, relatează: "Premierul Finlandei, Antti Rinne, va veni astăzi în fata eurodeputaţilor aici la Strasbourg pentru a le vorbi despre priorităţile şi obiectivele pe care le va urmării din iulie până la finalul lunii decembrie, perioadă în care ţara asta va asigura preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Dacă România a avut în centru preocupărilor sale coeziunea, Finlanda va urmării sustenabilitatea europeană promovată sub sloganul "Europa durabilă, viitor durabil".

Printre priorităţile preşedinţiei finlandeze se află consolidarea valorilor comune şi a statului de drept, creşterea competitivităţii şi incluziunii sociale, consolidarea poziţiei Uniunii Europene în calitate de lider mondial în ceea ce priveşte clima şi securitatea cetăţenilor.

Tot astăzi eurodeputaţii vor discuta despre acordarea de sprijin umanitar în condiţiile în care migranţii şi solicitanţii de azil îşi continuă eforturile de a intra în Europa prin Marea Mediterană."

Marţi, în Parlamentul de la Strasbourg, premierul Viorica Dăncilă a prezentat bilanţul celor şase luni de preşedinţie.

Şefa executivului de la Bucureşti a precizat că România a reuşit să arate că instituţiile europene lucrează pentru cetăţeni şi oferă perspective pentru viitor.


Etichete UECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live