Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Iulie 2019
Vizualizari: 228
Comentează add

Finlanda a preluat de la România preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

radiojurnal

Premierul finlandez, Antti Rinne le-a spus europarlamentarilor, la Strasbourg, că ţările europene sunt mai puternice împreună şi că împreună pot găsi soluţii pe termen lung la provocările ce stau în faţa Uniunii Europene. Ţara sa a preluat de la România preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pentru următoarele şase luni, şi are ca obiective respectarea statului de drept, protejarea cetăţenilor şi combaterea schimbărilor climatice.

Corespondenţă din Strasbourg - Reporter: Petruţa Obrejan - Nicăieri în lume nu există nimic de comparat cu Uniunea Europeană, cu această formă unică de cooperare între naţiuni - spunea premierul finlandez de euro Antti Rinne eurodeputaţilor prezenţi la Strasbourg. Deşi fundamentele acestui proiect au fost puse pe un continent răvăşit de cel de-al Doilea Război Mondial, toate statele membre au ajuns să realizeze că împreună sunt mai puternice. Antti Rinne crede că trebuie găsite soluţii pe termen lung la provocările existente.
Antti Rinne: Stabilitatea şi pacea rămân în continuare una dintre sarcinile de bază ale Uniunii Europene. Cu toţii considerăm că valorile europene, statul de drept, drepturile omului, egalitatea şi democraţia sunt în pericol. Creştere economică a Uniunii Europene a încetinit, ceea ce a adus nu doar la un şomaj crescând şi la mai multe inegalităţile, însă a şi permis populismului şi extremismului să crească. De aceea trebuie să găsim o soluţie pe termen lung, o soluţie completă, cuprinzătoare pentru migraţie.
Reporter: Antti Rinne crede migraţie că Uniunea Europeană a fost şi va fi testată de perspectivă a retragerii Marii Britanii şi în acest sens el crede că cele mai bune soluţii trebuie găsite împreună. Totodată, premierul Finlandei s-a pronunţat pentru o mai bună colaborare între Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European, între instituţiile europene, pentru a îndeplini aşteptările cetăţenilor, mai ales atunci când apar provocări majore.
 


Etichete Petruţa ObrejanPresedintie UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live