Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 August 2014
Vizualizari: 1448
Comentează add

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România afirmă că există "un impact real, vizibil şi imediat al finanţărilor europene" în domeniul sănătăţii.

Finanţările europene "au un impact real şi vizibil"

radiojurnal

Angela Filote. Foto: Carmen Gavrilă

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, a recomandat autorităţilor române să simplifice procedurile legate de finanţarea unor proiecte din fonduri europene.

În acest fel va creşte rata de absorbţie a fondurilor europene, dar şi calitatea finanţărilor, astfel încât să se producă schimbarea pozitivă pe care şi-o doreşte cetăţeanul, a mai spus doamna Filote.

De altfel, corespondentul nostru la Alba Iulia, Mihai Bantea, a reţinut aprecierile pe care doamna Filote le-a avut pentru un proiect realizat în municipiu cu finanţare europeană: o clinică de urologie.

"Arată exact ca o clinică privată din state mai vechi din Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că cel puţin aici nu există nicio diferenţă între România şi alte state membre.

"În acelaşi timp, mă bucur foarte mult că văd un impact real, vizibil şi imediat al finanţărilor europene, oameni care suferă de o boală, vin aici dimineaţa şi pleacă după amiaza cu problema de sănătate rezolvată şi fără dureri", spune Angela Filote.

"Probleme birocratice şi de finanţare"

Alina Covaciu, administratorul acestei clinici, ne spune ce înseamnă să finalizezi un proiect cu finanţare europeană din punctul de vedere al beneficiarului.

"Au fost foarte multe piedici care s-au pus, au fost foarte multe etape de trecut şi hai să nu ne mai gândim, a trecut, am început, este bine, merge, nu e uşor să faci aşa un proiect.

"Birocraţia şi partea financiară a fost o etapă greu de trecut, pentru că nu au fost doar banii pe care i-am primit de la fond, noi a trebuit să avem şi noi partea noastră, consistentă", spune Alina Covaciu.

În următoarea perioadă de finanţare, 2014-2020, fondurile disponibile pentru investiţii în domeniul medical vor fi majorate.


Etichete fonduri europeneproceduriAngela FiloteabsorbţieclinicăurologieAlina Covaciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live