Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 321
Comentează add

17 companii urmează să participe la acest proiect, ce va presupune cercetare avansată în cazul materialelor folosite pentru fabricarea bateriilor.

Finanțări de stat pt. producători europeni de acumulatoare pt. e-mașini

sergiu-stet

 Foto Agerpres

Comisia Europeană a aprobat acordarea unor ajutoare de stat în valoare de 3,5 miliarde de dolari, pentru a susţine producţia de baterii pentru maşinile electrice.

BBC transmite că banii vor proveni de la şapte state membre, între care Germania, Franţa, Italia şi Polonia. Se preconizează că se vor atrage, astfel, şi investiţii private, în valoare de încă 5,5 miliarde de dolari.

17 companii urmează să participe la acest proiect, ce va presupune cercetare avansată în cazul materialelor folosite pentru fabricarea bateriilor, precum şi în privinţa designului bateriilor, a modului în care acestea funcţionează şi în care sunt eliminate sau reciclate.

La scară largă, se aşteaptă ca dezvoltarea maşinilor electrice şi a sistemelor de energie regenerabilă să ducă la o creştere semnificativă a cererii pentru baterii, în următorii zece ani. UE consideră că investiţia în producţia bateriilor poate aduce beneficii atât economiei Europei, cât şi mediului. 


Etichete mașini electricebaterieacumulatorUECEbani publici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live