Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

28 Septembrie 2015
Vizualizari: 1050
Comentează add

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat azi că finanţarea universităţilor se va face din acest an "pe criterii de performanţă".

Finanţarea universităţilor, "pe criterii de performanţă"

alina-bujanca

Foto: captura video.

Finanţarea universităţilor se va face din acest an pe criterii de performanţă, a anunţat astăzi ministrul educţiei, Sorin Cîmpeanu, la festivitatea de deschidere a noului an universitar, la Universitatea de Vest din Timişoara.

El a mai spus că numărul de studenţi înscrişi la această instituţie de învăţămant superior a crescut cu 30%, ca urmare a rezultatelor bune înregistrate la examenul de Bacalaureat.

"La acest lucru îmi place să cred că a contribuit şi procentul mai ridicat de promovabilitate la examenul de Bacalaureat din acest an - şi prima şi cea de-a doua sesiune -, ceea ce a adus un plus de peste 20.000 de absolvenţi de Bacalaureat, în raport cu absolvenţii de anul trecut.

"Asta nu înseamnă că diminuăm importanţa prestigiului pe care universităţile îl au şi, de asemenea, mi se pare foarte important de precizat şi faptul că managementul la nivelul fiecărei universiăţi este un lucru extrem de important, ce se reflectă mai ales în calitatea pregătirii studenţilor, dar şi într-un plan cantitativ, să spunem, al numărului de studenţi", a spus Sorin Câmpeanu.


Etichete finantarea universitatilorSorin Campeanucriterii de performantaministrul educatieiUniversitatea de vestbacalaureat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live