Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1262
Comentează add

ONG-urile reunite în "Coaliţia pentru Mediu" solicită ministrului Graţiela Gavrilescu ca Programul Rabla să nu mai fie finanţat în 2015 din Fondul pentru Mediu.

Finanțarea Programului Rabla, "contestată"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Aproape 30 de organizaţii neguvernamentale reunite în "Coaliţia pentru Mediu" solicită ca Programul Rabla să nu mai fie finanţat în 2015 din Fondul pentru Mediu.

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului de resort, Graţiela Gavrilescu, activiştii susţin că programul de înnoire a parcului auto sprijină mai mult producţia şi vânzarea de maşini - contribuind la creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră - decât protejarea mediului.

Coaliţia mai cerut dezbatere publică pentru modul în care vor fi cheltuiţi banii alocaţi Ministerului Mediului în acest an, considerând că Programul Rabla va consuma cea mai mare parte a fondurilor, în defavoarea măsurilor destinate îmbunătăţirii calităţii aerului - de exemplu - pentru care România a fost în repetate rânduri atenţionată de Comisia Europeană.


Etichete Programul RablaasociatiiCoalitia pentru mediufinantareministerfondul pentru mediuGratiela Gavrilescumasiniemisii de gazeprotejareCEaer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live