Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

5 Noiembrie 2015

Comsia Europeană a semnat şase acorduri pentru microfianţare cu scopul de a promova crearea de locuri de munca şi creşterea economică în Europa

Finanţare europeană pentru 20 de mii de microîntreprinderi Finanţare europeană pentru 20 de mii de microîntreprinderi - Conține audio

alis-georgescu

 

Un număr de 20 mii de microîntreprinderi vor avea acces la împrumuturi în valoare de 237 de milioane  euro în cadrul Programului Uniunii Europene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inovare Socială.

Comsia Europeană a semnat şase acorduri pentru microfianţare cu scopul de a promova crearea de locuri de munca şi creşterea economică în Europa în urmatorii 15 ani, deblocand un total de 30 800 de microcredite si 1 000 de imprumuturi pentru intreprinderile sociale. 

 
Potrivit executivului european, cele şase acorduri de garantare îi vizează pe cei care doresc să-şi creeze sau să-şi dezvolte propria microîntreprindere, în special persoanele care au dificultăţi în a intra pe piaţa muncii sau în ceea ce priveşte accesul la finanţare.
 
Fondul European de investiţii nu va oferi întreprinderilor sprijin financiar direct, ci va implementa instrumentul de finanţare prin intermediari, cum ar fi instituţii de microfinanţare, finanţare socială şi instituţii de garantare, precum şi bănci care îşi desfăşoară activitatea în cele 28 de state membre ale  spaţiului comunitar.
 
În România banca ce poate da acestă finaţare este Nextebank, institutie care are ca principali investitori Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul European de Investiţii.
 
AUDIO:

Etichete BEICEmicrofinanţarebăncicredite

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live