Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Iulie 2014
Vizualizari: 630
Comentează add

Comisia Europeană asigură o finanţare de 100 de milioane de euro pentru o nouă acţiune-pilot şi acordarea a cinci premii pentru inovare în mai multe domenii.

Finanţare de 100 de milioane de euro pentru inovare Finanţare de 100 de milioane de euro pentru inovare - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Euranet Plus.

Noul program pilot poartă numele "Calea rapidă spre inovare" şi va începe să primescă cereri de finanţare de anul viitor.

Prin această acţiune, consorţiile mici - formate din trei până la cinci întreprinderi - vor fi sprijinite să-şi stimuleze angajaţii să facă invenţii şi inovaţii, să încurajeze ideile promiţătoare şi să le dea un ultim imbold, înainte de a intra pe piaţă.

Acţiunea este deschisă inovaţiei în orice domeniu tehnologic şi oricărei entităţi juridice cu sediul în Uniunea Europeană sau într-o ţară asociată programului Orizont 2020.

Audio: Finanţare de 100 de milioane de euro pentru inovare.

Acesta este cel mai amplu program-cadru, la nivel european, dedicat cercetării şi inovării, bugetul său pe şapte ani fiind de aproape 80 de miliarde de euro.

Cea mai mare parte a finanţărilor europene pentru cercetare este direcţionată către punerea în practică a celor mai inspirate şi valoroase idei noi, însă bugetul pentru Orizont 2020 include şi alocări pentru serviciul ştiinţific intern al Comisiei Europene, numit „Centrul Comun de Cercetare”, ca şi pentru Institutul European pentru Inovare şi Tehnologie.

În 2015, bugetul total al Uniunii alocat cercetarii, incluzând aceste elemente plus cheltuielile administrative, va fi de aproximativ 9,9 miliarde de euro.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, Comisia Europeană va acorda şi 5 premii, în valoare totală de 6 milioane de euro, ca recompensă pentru inovaţii tehnologice extraordinare, cu mare relevanţă pentru societate.

Concursurile pentru cele cinci premii vor începe la sfârşitul anului şi începutul lui 2015.

Acestea vizează trei domenii diferite ca tematică de cercetare, astfel: pentru sănătate se vor acorda două recompense, şi anume: „Premiul pentru reducerea utilizării antibioticelor” şi „Premiul pentru scaner de alimente”.

Scanerul pentru alimente este o idee, care odată pusă în practică, va pemite identificarea elementelor nocive din hrană, cum ar fi nivelul hormonilor din carne sau al pesticitedelor din legume şi fructe.

Pentru mediu se va acorda „Premiul pentru reducerea poluării aerului”, iar pentru Tehnologie Informatică şi Comunicaţii - „Premiul pentru partajarea spectrului” şi „Premiul pentru transmisiunea optică”.


Etichete Euranet PlusComisia EuropeanăUniunea EuropeanăeuroprogrampilotinovațiiOrizont 2020cercetarepremiiantibioticescanerhormonipesticideCentrul Comun de Cercetare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live