Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Finaliştii premiilor RegioStars 2014, anunţaţi la Bruxelles

Finaliştii provin din 17 state membre. Printre ele şi România: Maramureşul este regiunea care ar putea fi premiată în cadrul categoriei Creştere Favorabilă Incluziunii.

EuranetPlus.

Articol de Alex Olaru, 07 August 2013, 11:34

Finaliştii premiilor RegioStars 2014 au fost anunţaţi marţi, la Bruxelles.

Câştigătorii RegioStars 2014 vor fi aleşi dintre cele 19 proiecte finaliste.

Sunt premii care recompensează cele mai bune proiecte regionale, sprijinite prin fondurile speciale în acest domeniu ale Uniunii Europene.

Cele 19 finaliste au fost alese dintr-o listă mai largă, de 80 de proiecte. Juriul independent a făcut evaluarea după patru criterii de bază.

Este vorba de caracterul inovator al proiectului analizat, de impactul pe care îl produce, de durabilitatea sa şi, în fine, de parteneriatele create.

Audio: Câştigătorii RegioStars 2014 vor fi aleşi dintre cele 19 proiecte finaliste.

"Sunt foarte impresionat de calitatea proiectelor finaliste..Ele sunt un model pentru alte regiuni și orașe din întreaga Europă. Succesul politicii regionale și al investițiilor sale în favoarea dezvoltării economice depinde, până la urmă, de proiectele propriu-zise", a declarat comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn.--fb1

Premiile RegioStars 2014 se împart în patru categorii: creştere inteligentă, creştere durabilă, creştere favorabilă incluziunii şi CityStar.

Creşterea inteligentă presupune sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, inclusiv prin creşterea competitivităţii.

Creşterea durabilă se referă la dezvoltarea sectorului bioeconomiei, respectiv la crearea de noi locuri de muncă în acest sector.

Prin creşterea favorabilă incluziunii Bruxellesul îşi propune să combată şomajul în rândul tinerilor, în prezent la cote record.

CityStar recompensează proiectele regionale care propun soluţii pentru problemele de transport public în oraşele europene.

Finaliştii provin din 17 state membre. Printre ele şi România: Maramureşul este regiunea care ar putea fi premiată în cadrul categoriei Creştere Favorabilă Incluziunii.

Premiile RegioStars 2014 vor fi decernate în cadrul unei ceremonii speciale, programată la Bruxelles în 31 martie.

Premiile RegioStars au fost create în anul 2008. De atunci, se acordă în fiecare an şi sunt deschise tuturor regiunilor care au folosit bani europeni şi au investit în dezvoltare prin politica regională a Uniunii.

Dezvoltarea regională este o parte esenţială a Strategiei Europa 2020.

Comunicat de presă - Finaliştii premiilor RegioStars 2014