Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

29 Iunie 2016
Vizualizari: 856
Comentează add

La Consiliul European de la Bruxelles a fost reconfirmat anajamentul comun pentru a se păstra unitatea şi coeziunea UE.

Final de summit la Bruxelles

cerasela-radulescu

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

La Consiliul European de la Bruxelles a fost reconfirmat anajamentul comun pentru a se păstra unitatea şi coeziunea uniunii, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis după reuniunea de astăzi de la Bruxelles.

E a subliniat că Regatul Unit va respecta libertatea de circulaţie şi drepturile cetaţenilor europeni până va părăsi uniunea. Transmite corespondenta Radio România Actualităţi, Cerasela Rădulescu.

Reporter: Uniunea Europeană este un proiect destinat păcii, securităţii şi prosperităţii pe continent. Acesta a fost mesajul pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a transmis în numele ţării.

Klaus Iohannis: Am subliniat că avem nevoie acum de o abordare cât mai pragmatică, care să detensioneze situaţia şi să ne permită să mergem înainte. Trebuie să răspundem aşteptărilor cetăţenilor statelor.

Reporter: România va acţiona în negocierile cu Marea Britanie în interesul cetăţenilor săi, mai spune preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis: Regatul Unit va respecta în această perioadă libertatea de circulaţie a cetăţenilor şi drepturilor lucrătorilor europeni. Acest lucru mi-a fost confirmat în mod direct de către premierul Cameron. Asigur astfel comunitatea românească care locuieşte şi lucrează în Marea Britanie că România va urmări în negocieri cu maximă prioritate apărarea intereselor lor.

Reporter: Totodată, preşedintele României a mai declarat că în discuţia pe tema acordului economic şi comercial Uniunea Europeană - Canada, aşa-numitul CETA, a reiterat importanţa eliminării obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români. Referitor la priorităţile preşedinţiei slovace, care ar putea include şi integrarea României şi a Bulgariei în Schengen, preşedintele României a răspuns:

Klaus Iohannis: Astăzi, am avut discuţii cu lideri relevanţi pe această temă în marja întâlnirilor informale, dar există semne că lucrurile s-ar putea mişca.


Etichete brexitklaus iohannisbruxellesconsiliul europeanmarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live