Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU (sport si muzica) Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

12 Mai 2018
Vizualizari: 12507
Comentează add

România este singura ţară NATO care deţine o flotilă fluvială militară pe Dunăre.

Final de marş pentru “Rovine” şi “Ion C. Brătianu”

mario-balint

Foto: Mario Balint.

După o săptămînă de marş în amonte, astăzi s-a încheiat misiunea de instruire a militarilor aflaţi la bordul celor două nave fluviale de luptă, Monitorul 46 “Ion C. Brătianu” și Vedeta Blindată 180 “Rovine”, care au acostat în Portul Moldova Veche.

În perioada celor zece zile de marș, au fost planificate exerciții de luptă împotriva minelor marine, precum și antrenamente de recunoaștere a țărmului Dunării și de familiarizare a echipajelor navelor militare fluviale cu particularitățile porturilor din sectorul românesc.

România este singura ţară NATO care deţine o flotilă fluvială militară pe Dunăre.

Misiunea principală ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” este asigurarea securității căilor de comunicații și a graniței fluviale a României, pentru libera circulație a traficului de mărfuri și de persoane. Comandorul Marian Râşnoveanu, comandantul grupului de marş:

“Sîntem singurele nave de acest tip de pe Dunăre. Avînd în vedere contextul actual şi graniţa cu alte ţări care nu fac parte din NATO, apropierea de Rusia, noi, în fiecare an acoperim apropape întregul sector românesc al Dunării, pentru că în fiecare an avem şi trageri de luptă la Sfîntu Gheorghe, deci pornind de la intrarea Dunării în ţară, la Baziaş, pînă la vărsarea ei în Marea Neagră”.

Anul acesta, în premieră, componenta fluvială a Marinei Române va executa un exerciţiu comun cu Ucraina. Din nou, comandorul Marian Rîşnoveanu: “Avem o relaţie de bună vecinătate, avînd în vedere că avem o frontieră comună cu Ucraina şi în urma vizitei de anul trecut şi a întîlnirii şefilor de state majore, ale celor două Marine, Ucrainiene şi Române, anul acesta, avem planificat, în luna septembrie, un exerciţiu bilateral cu marina ucraineană”.

Cele două nave de luptă au fost vizitate în portul Moldova Veche de zeci de copii şi adulţi din localitate.

Navele își vor încheia misiunea miercuri, 16 mai, cînd vor acosta în Portul Militar Brăila.

FOTO: Mario Balint.


Etichete exclusiv onlineFinal de marş pentru “Rovine” şi “Ion C. Brătianu”Portul Moldova Vechedunarenatoflotila fluviala dunaremine marine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live