Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

26 Septembrie 2021
Vizualizari: 405
Comentează add

Pelicula este filmul de debut al regizoarei Alina Grigore. Competiția este organizată anual în Țara Bascilor, iar prima ediție a avut loc în anul 1953.

Filmul românesc Blue Moon /Crai Nou a câștigat trofeul Concha de Oro

ciprian-sasu

Filmul românesc Blue Moon /Crai Nou a câștigat ieri trofeul Concha de Oro, pentru cel mai bun film la cea de-a 69-a ediției a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian din Spania.

Pelicula este filmul de debut al regizoarei Alina Grigore. Competiția este organizată anual în Țara Bascilor, iar prima ediție a avut loc în anul 1953.

Blue Moon este un film care urmărește evoluţia psihologică a unei tinere din mediul rural care doreşte să scape dintr-un anturaj violent şi masculin.

Actrița Ioana Chiţu o interpretează pe Irina, o tânără de 22 ani, mezina unei familii disfuncţionale, care are o mamă bolnavă și un tată absent. Irina este dominată de unchiul şi mătuşa ei, care se opun celui mare vis al său, acela de a studia la Bucureşti.

Regizoarea Alina Grigore a semnat şi scenariul filmului, pentru care spune că s-a inspirat din realitatea satului în care a crescut; la fel au făcut și actorii principali.

Alina Grigore a mulţumit întregii sale familii, precum şi festivalului pentru acordarea trofeului. Juriul a fost prezidat de o regizoare din Georgia, care anul trecut a câştigat trofeul la San Sebastian tot pentru un film de debut.

Potrivit juriului, regizoarei române i-a fost decernat acest premiu pentru angajamentul său faţă de limbajul cinematografic şi pentru curajul cu care a abordat propria povestire.


Etichete FilmulBlue Moon /Crai Noutrofeul Concha de Orosan sebastianspaniaromaniaalina grigore(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live