Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

14 Mai 2014
Vizualizari: 1116
Comentează add

21 de pelicule care au primit finanțare europeană vor rula începând de marți la Festivalul Internaţional de film de la Cannes.

Filme finanţate de UE, prezente la Festivalul de la Cannes Filme finanţate de UE, prezente la Festivalul de la Cannes - Conține audio

mihaela-mihai

Euranet Plus.

Grace de Monaco, cu Nicole Kidman în rolul eroinei de la Hollywood care s-a căsătorit cu un prinț, va deschide Festivalul de la Cannes.

Este doar unul din filmele care au primit finanţare MEDIA în cadrul programului „Europa Creativă” al Uniunii Europene. Alte şapte filme sunt înscrise în competiția pentru premiul cel mare, Palme d'Or.

Printre acestea producții noi ale unor regizori europeni celebri, Mike Leigh, Ken Loach, legendarul Jean-Luc Godard și belgienii Jean-Pierre și Luc Dardenne (câștigătorii marelui premiu în 2011 pentru Băiatul cu bicicleta).

Fraţii Dardenne vin acum la Cannes cu Deux Jours, Une Nuit.

Audio: Filme finanţate de UE prezente la Festivalul de la Cannes.

Personajul principal, interpretat de Marion Cotillard, este o tânără care încearcă în doar două zile să-şi convingă colegii să renunţe la prime pentru a-şi putea păstra locul de muncă.

“Sunt încântată că filmele europene selectate pentru finanțare MEDIA se află din nou în lumina reflectoarelor la Cannes”, spune Androulla Vassiliou, comisarul european pentru cultură.

Ea va fi prezentă la festival pentru a înmâna cel de-al treilea premiu anual MEDIA al Uniunii Europene regizorului și producătorului celui mai bun proiect cinematografic care a beneficiat de finanțare europeană.

Comisarul va avea, de asemenea, întâlniri cu tineri realizatori de film pentru a discuta noul program „Europa Creativă”, lansat în ianuarie cu un buget de aproape un miliard şi jumătate de euro pentru următorii șapte ani.

Ea a explicat, încă de anul trecut, o parte din beneficiile programului: “Două mii de cinematografe, în care sunt prezentate în principal producţii europene, vor primi asistenţă.

Vom putea susţine financiar realizarea a 800 de filme europene. 4 mii 500 de cărţi vor fi traduse în alte limbi, pentru ca oamenii să se familiarizeze cu alte culturi”.

Europa Creativă va oferi finanțare pentru cel puțin 250 de mii de artiști și de profesioniști din domeniul culturii.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanăfilmFestivalul International de film de la CannesNicole Kidmanfinanţare MEDIAAndroulla VassiliouGrace de MonacoEuropa Creativă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live