Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iana Ioniţă

27 Martie 2016
Vizualizari: 1200
Comentează add

Ianna Ioniță vă recomandă cele mai bune pelicule pe care le puteți vedea în acest weekend.

Filme de weekend Filme de weekend - Conține audio

iana-ionita

În week-end-ul 26-27.03.2016 cinematografele au programat Batman versus Superman – Zorii dreptății, in regia lui Zack Snyder, un film în 3D, care ne propune  o confruntare fără precedent şi un spectacol vizual de neratat, cu Ben Affleck  în rolul lui Batman si cu Henry Cavill  în cel al lui Superman.

Pelicula, așteptată de fani de mai bine de trei ani de când a fost anunțat proiectul, propune o confruntare între Batman și Superman – și cînd cei doi sunt în război, apare o nouă amenințare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent.

Filmul începe cu scena din finalul producţiei din 2013, „Man of Steel”, lupta dintre Superman şi generalul Zod, care provoacă distrugeri masive în oraşul Metropolis. Aflat în acel moment pe străzile oraşului, Bruce Wayne, alter ego-ul lui Batman, este martorul distrugerii clădirii propriei companii şi îl învinuieşte pe Superman pentru moartea civililor, acesta fiind motivul care va declanşa ulterior încleştarea celor doi supereroi.

Filmul are ritm și anvergură, efecte vizuale de top, iar estimările au în vedere  obținerea unor încasări de peste 300 de milioane de dolari pe plan mondial. Rămâne de văzut dacă se va și întâmpla acest lucru, în condițiile în care filmul are până acum de două ori mai multe recenzii negative decât pozitive.

De partea plină a paharului, criticii laudă însă prestația lui Ben Aflekk, recunosc - efectele speciale sunt de senzație, nu lipsește umorul, iar actrița care interpretează rolul Femeii Fantastice, Gal Gadot este sclipitoare.

Oferta week-endului cuprinde și un film de aventură în 3D – Ultimul lup / "Le dermier loup" , în regia lui Jean-Jacques Annaud, cel care și-a pus semnătura și pe deja celebrele Șapte ani în Tibet și Numele Trandafirului.

Acțiunea filmului se petrece în China anului 1967, cand Mao pornește revoluția culturală.

Milioane de student sunt trimiși la țară pentru a educa populația. Printre ei se află și Chen Zhen, student la Beijing. El este trimis să trăiască alături de păstorii nomazi din Mongolia (interioara - n.r.) pentru a-i educa. Acolo, însă, Chen Zhen învață despre păstori și legătura pe care o au cu lupii, o legătură amenințată de aparatul guvernamental, care își propune să elimine prin toate mijloacele lupii din regiune.

E un film superb despre natură și oameni, cu peisaje care-ți taie respirația și cu o concluzie clară: natura are legile ei, altele decât cele ale oamenilor. În aceste coordonate vom vedea povestea simplă care scoate la lumină contrastul dintre mentalitatea comunistă chineză, disperată să modernizeze totul în jur şi stabilitatea tradiţiilor de mii de ani.

Filmul este ecranizarea romanului "Totemul Lupului", scris de  Jiang Rong, autorul unuia dintre cele mai răsunătoare succese ale acestui început de secol. Tradus în 30 de țări, „Totemul lupului”, a fost vândut în peste 20 de milioane de exemplare, de la apariția în China - în 2004 și a fost distins cu prestigiosul Prix Man pentru literatură asiatică, în 2007. Iar dacă veți vrea să citiți cartea, nu uitați că, în România, "Totemul lupului" a fost publicat de editura Curtea Veche. 

Nu în ultimul rând, revenind la film, mai trebuie spus că acesta a fost filmat în întregime în China cu 480 de tehnicieni. Echipa a avut la dispoziție  200 de cai, aproape o mie de oi, 25 de lupi și vreo 50 de dresori și îngrijitori care s-au ocupat de animale - totul pentru a realiza o producție spectaculoasă, susținută de o extraordinară emoție.

Puteți opta și pentru filmul norvegian de aventură Operațiunea Arctic – o peliculă pentru întrega familie, filmată undeva în ghețurile nordului, in regia lui Grethe Bøe-Waal. 

Iată și subiectul - din cauza unei greșeli tragice, Julia, în vârstă de 13 ani, dar și Ida și Sindre, sora și fratele ei gemeni, de opt ani, ajung pe o insulă părăsită. Nimeni nu știe unde sunt. Ei trebuie să înfrunte teama, dar și provocările periculoase: animale sălbatice, vreme dezlănțuită, lipsa hranei și problema comunicării cu lumea civilizată. 

Și fanii animațiilor pot merge să vadă Al șaptelea pitic - de Harald Siepermann, Boris Aljinovic - o aventură în 3D – cu toate personajele basmelor clasice adunate la un loc. 

Acțiunea se petrece în ajunul celei de-a 18-a aniversări a prinţesei Rose, iar la castelul Fantabularasa tot regatul se pregăteşte pentru sărbătoare. Au sosit deja Albă ca Zăpada, cei şapte pitici, Cenuşăreasa şi Scufiţa Roşie.

Chiar înainte ca orologiul să bată miezul nopţii, Bobo, cel mai mic dintre pitici, o înţeapă din greşeală pe Printesa Rose cu un ac blestemat și  întregul regat cade într-un somn de o sută de ani!

Piticii însă rămân treji și pornesc într-o aventură periculoasă, printre dragoni și vrăjitoare, pentru a-l găsi pe prințul care să o trezească pe Rose cu sărutul lui. 

Vizionare placuta!

AUDIO: Filme de weekend.


Etichete filmeweekendpelicule

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live