Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

25 Februarie 2011
Vizualizari: 1480
Comentează add

Autorităţile din trei oraşe ale judeţului Suceava au interzis comercializarea halucinogelor pe teritoriul lor.

Fii cool fără droguri

mihaela-buculei-suceava

Este vorba de municipiile Suceava - unde comercializarea substanţelor halucinogene a fost interzisă încă de la sfârşitul anului trecut, printr-o hotărâre a Consiliului Local - Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

Hotărârile Consiliilor Locale din Suceava şi Rădăuţi prevăd interzicerea totală a  comercializării produselor etnobotanice iar deliberativul local din Câmpulung Moldovenesc a decis interzicerea comercializării substanţelor şi preparatelor stupefiante halocinogene, euforice şi psihotrope pe o rază de 2.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ, a instituţiilor de cultură, Clubul Copiilor şi Elevilor, lăcaşelor de cult, instituţiilor publice şi de cultură.

În judeţul Suceava au funcţionat 10 firme, cu 14 puncte de lucru, care aveau ca profil comercializarea de plante etnobotanice, toate acestea fiind închise în momentul de faţă. Ca element de noutate în lupta împotriva consumului de droguri, peste 300 de elevi din 35 de şcoli din judeţ vor încerca să le arate sucevenilor că pot să fie cool, fără droguri.

Elevii vor fi selectaţi pentru voluntariat în lupta împotriva etnobotanicelor în cadrul proiectului ,,Fii cool fără droguri". Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a demarat, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare" Suceava, o nouă campanie în cadrul proiectului ca răspuns la amploarea fenomenului consumului de substanţe noi cu efecte psihoactive.

Parteneri în proiect sunt Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Şcolar Suceava,  Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava,  Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport a judeţului Suceava, Poliţia de proximitate - IPJ Suceava,  Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, ne-a informat Mihaela Buculei.


Etichete produse etnobotanicemagazine de visedroguriSuceava

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live