Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Ianuarie 2018
Vizualizari: 654
Comentează add

Negocierile dintre România şi firma americană General Dynamics pentru achiziţionarea unor transportoare blindate se află în fază finală.

Fifor: Suntem în faza finală a negocierii privind transportoarele blindate

radiojurnal

Ministrul Apărării, Mihai Fifor. Foto: facebook.com/mfifor/

Negocierile cu firma americană General Dynamics privind achiziţionarea de către România a unor transportoare blindate se află în fază finală.

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a explicat că partea română nu a semnat până acum contractul întrucât a dorit să obţină un preţ cât mai bun.

Mihai Fifor: Foarte multă lume a întrebat de ce nu am semnat contractul la finele anului trecut cu General Dynamics pentru transportorul blindat. Răspunsul este unul cât se poate de clar: pentru că nu negociasem suficient şi pentru că am dorit să avem o negociere cât mai bună, pentru ca statul român să beneficieze de un preţ corect pentru transportoare. Sperăm ca săptămâna aceasta să închidem negocierile cu General Dynamics şi să putem anunţa semnarea contractului.

Realizator: Ministrul apărării a mai anunţat că proiectul privind corvetele multifuncţionale este aproape finalizat, iar documentele pentru cumpărarea celui de-al doilea sistem antirachetă Patriot vor fi semnate anul acesta.

Mihai Fifor a mai spus că speră ca la începutul sesiunii parlamentare să fie aprobat şi programul de achiziţionare a rachetelor HIMARS.


Etichete General Dynamicsnegocierisuaromaniamapnmihai fiforcontract transportoaresistem antiracheta patriothimarsrachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live