Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Ianuarie 2020
Vizualizari: 2499
Comentează add

Opoziţia reclamă forurilor europene faptul că Executivul vrea să schimbe legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegerile locale şi ameninţă cu moţiune de cenzură.

Fierbere pe eşichierul politic

florin-lepadatu

 Foto cdep.ro

Opoziţia reclamă forurilor europene faptul că Executivul vrea să schimbe legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegerile locale şi ameninţă cu moţiune de cenzură.

Liderul PSD a trimis o scrisoare la Bruxelles şi Strasbourg, în care spune că astfel va fi afectată încrederea în statul de drept din România.

O altă temă de dispută este dublarea alocaţiilor pentru copii, promulgată de preşedinte marţi, dar greu de aplicat de guvern.

Amalia Bojescu explică: "Premierul Ludovic Orban a explicat că nu sunt fonduri până la rectificarea bugetară.

Afirmaţia premierului a fost întărită şi de ministrul muncii, Violeta Alexandru, care spune că această creştere a alocaţiilor pentru copii nu va putea fi aplicată mai devreme de luna iulie, când va avea loc rectificarea bugetară.

Violeta Alexandru: "Să nu avem nici un dubiu asupra înţelegerii totale pe care o avem cu privire la necesitatea creşterii alocaţiilor.

Cu toate acestea, pentru că legea a fost adoptată după momentul în care noi conturasemn, definitivasem bugetul, iar el a fost promulgat de preşedinte, avem datoria să găsim resurse în buget cu care să se poată acoperi aceste fonduri, în acest moment nu sunt."

Social-democraţii consideră că prorogarea anunţată de guvernul liberal în ceea ce priveşte aplicarea legii care dublează alocaţiile copiilor denotă iresponsabilitate şi neprofesionalism.

PSD susţine că o soluţie ar putea fi găsită dacă va fi abrogată legea privind pensiile speciale.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat convocarea pentru ultima săptămână a acestei luni a unei sesiuni extraordinare, pentru a dezbate proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, cu excepţia celor pentru militari şi poliţişti.

Pe de altă parte, PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Orban dacă acesta îşi va angaja răspunderea asupra modificării legilor electorale, astfel încât primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin.

Marcel Ciolacu: "Nu ai dreptul într-un stat democratic şi european sub nicio formă să modifici legile electorale cu două, trei luni înainte de momentul electoral.

Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României aşa ceva şi sperăm să nu se întâmple nici de această dată."

În acest sens, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va trimite o scrisoare Parlamentului European şi Comisiei Europene, în care vă arăta că executivul vrea să schimbe legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegerile locale."


Etichete parlamentdeputaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live