Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Martie 2021
Vizualizari: 104
Comentează add

Fidesz a fost suspendat din PPE începând din 2019, iar duminică premierul Viktor Orban a avertizat că îşi va retrage partidul, dacă statutul acestuia va fi modificat.

FIDESZ, partidul condus de premierul Ungariei, s-a retras din PPE

sergiu-stet

  Viktor Orban, premierul Ungariei.       Foto: Arhivă.

Partidul Fidesz al prim-ministrului ungar Viktor Orban s-a retras din Partidul Popular European, principalul grup de centru-dreapta din Parlamentul European, pe fondul unei dispute cu celelalte partide membre, legate de suspendarea formaţiunii ungare.

Euronews transmite că Viktor Orban a anunțat decizia miercuri, 3 martie, printr-o scrisoare adresată președintelui PPE, Manfred Weber, punându-şi în aplicare ameninţarea de a părăsi grupul, din cauza modificării statutului acestuia.

Viktor Orban susține că reformele "reprezintă, în mod clar, un demers ostil împotriva Fidesz." El a adăugat că regulile PPE sunt "nedemocratice, nedrepte și inacceptabile" și a criticat grupul pentru că este "paralizat" într-un moment în care "sute de mii de europeni sunt internaţi în spitale, iar medicii noștri salvează vieți."

Fidesz a fost suspendat din PPE începând din 2019, iar duminică premierul Viktor Orban a avertizat că îşi va retrage partidul, dacă statutul acestuia va fi modificat.

 

Etichete ppefideszViktor OrbanManfred Weber

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live