Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

1 Octombrie 2015
Vizualizari: 1004
Comentează add

La ceremonia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Capitală a participat şi ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Festivități la începerea noului an universitar

alis-georgescu

Arhivă Foto: georgebaritiu.ro.

Noul an universitar începe oficial astăzi.

Facultăţile, cele mai multe dintre ele, au programate festivităţi de deschidere.

La ceremonia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Capitală  a participat şi ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Profesia de medic este una care presupune formare continuă şi cere sacrificii, aşa şi-a început discursul rectorul Facultăţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Ionel Sinescu.

Acesta i-a cerut ministrului sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să scoată din lege statutul de funcţionar public pentru medici.

Ionel Sinescu a spus că medicina este o profesie grea şi devine din ce în ce mai grea, iar medicii nu pot fi funcţionari publici atâta timp cât meseria pe care o practică necesită pregătire profesională pe tot parcursul vieţii.

Totodată, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie i-a îndemnat pe studenţi să-şi continue studiile în România pentru că nu există facultate mai bună în alte ţări, iar calitatea sistemului de învăţământ este la cel mai înalt nivel.

În ceea ce priveşte pe ministrul sănătăţii, acesta a subliniat că ştie că studenţii urmează să practice o meserie grea, unde au datoria să salveze vieţi şi a precizat că în următorii ani face toate demersurile pentru ca sistemul medical să fie unul comparabil cu cele din alte ţări europene.

La Universitatea Politehnică, festivităţile de deschidere a noului an încep de la această oră. La ceremonii participă şi ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu.

După amiază el va fi prezent la Sibiu împreună cu ministrul apărării, Mircea Duşa, la festivităţile organizate în Piaţa Mare de Universitatea Lucian Blaga şi de Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu".

La ceremoniile de la Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu, judeţul Gorj, şi-a anunţat participarea astăzi premierul Victor Ponta.


Etichete deschiderea noului an universitarfacultățiUniversitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"Universitatea PolitehnicăUniversitatea Lucian BlagaUniversitatea "Constantin Brâncuşi"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live